به گزارش خبرگزاری حوزه، ارائه راهبرد به مدیران و برنامهسازان رسانه ملی به منظور تقویت و تعمیق برنامههای خانواده محور، ارائه راهکارها و ایدههای مناسب برای طرح "الگوی خانواده مطلوب ایرانی ـ اسلامی در برنامه" ها و آسیب شناسی برنامههای خانواده و کمک به اصلاح و بهبود روند ساخت برنامهها از اهداف دیگر این نشریه می باشد.
در این شماره از فصلنامه تلاش شده است محتوای میزگرد و مقالههایی که تقدیم میشود، از مطالبی کاربردی برای همکاران رسانه ملی برای پرداختن به موضوع خانواده برخوردار باشد."میزگرد بازنمایی خانواده مطلوب در رسانه: نقش پدر" عنوان نوشتار نخستین است که در این شماره از نشریه آمده است. از این شماره به بعد، محور ثابت میزگردهای نشریه "بازنمایی کارکردهای خانواده مطلوب در رسانه" است و هر بار، به یک موضوع مهم در این میان پرداخته خواهد شد. از اینرو، موضوع این میزگرد بررسی نقش پدر در خانواده و بازنمایی آن در رسانه در نظر گرفته شد، که به علت به اتمام نرسیدن مباحث نشست شماره قبل، همچنان با حضور اساتید گرامی آقایان حجت الاسلام و المسلمین آذربایجانی و حجت الاسلام و المسلمین کرمی و سردبیر نشریه برگزار شده است.
مقاله "نقش شبکههای ماهوارهای در ایجاد چالشهای فرهنگی و فروپاشی خانواده در ایران" با روش اسنادی و مطالعات کتابخانهای صورت گرفته و در قلمرو نظری برای بررسی اثرگذاری و آسیبرسانی شبکههای ماهوارهای در نظام خانواده از نظریههایی درحوزه جامعهپذیری، نظریه کاشت، نظریه میمیهای کاپلا با عنوان رسانههای سرایتدهنده، برجستهسازی، مخاطبشناسی و نظریههای دیگر استفاده شده است.
با اینکه نفوذ ماهواره، معضلات فرهنگی ـ اجتماعی بسیاری در بین خانوادههای کشورهای در حال رشد پدید آورده، اما متأسفانه تحقیقات اندکی در زمینه آسیبهای مختلف شبکههای ماهوارهای بر کارکردهای خانواده صورت گرفته است.»
همچنین در مقاله "رسالت خانواده و رسانه در پرورش فرزندان کارآفرین"، نقش خانواده در نهادینه کردن فرهنگ کارآفرینی و هدایت فرزندان در تعیین مسیر شغلی،بررسی شده است. در ادامه، به تأثیرات گسترش فرهنگ کارآفرینی در خانواده و جامعه و لزوم توانمندسازی و بهرهگیری از فنآفرینی نوین، به منظورافزایش قابلیتهای کارآفرینان، نقش رسانه در تقویت کارآفرینی خانواده ...
"رسانه ملی و مهارتهای ارتباطی همسران؛ مهارت گوش دادن" عنوان مقاله دیگری است که در آن مباحث مرتبط با مهارت گوش دادن از جمله اهمیت کاربرد اصول "گوش دادن" در روابط زوجین، موانع ارتباطی و عوامل اختلال در گوش دادن به صحبت همسر مطرح شده است. در ادامه، از طراحی دقیق "دیالوگها" و توجه به ارتباطهای غیرکلامی به عنوان دو اصل گوش دادن در برنامههای نمایشی بحث شده است.
مقاله "گزارش تحقیق رسانه و خانواده" با تکیه بر شواهد تجربی موجود و با درنظر گرفتن پیچیدگیها و ابهامها، خطرها و فرصت ها، هشت گرایش مهم در کاربرد رسانه را شناسایی و سپس تبیین و تشریح میکند.
"راهنمای مجلات زنان و خانواده" عنوان آخرین مقاله این نشریه است و در این نوشتار، آن دسته از مجلات معرفی میشوند که عمدتاَ بهطور تخصصی در حوزه زنان و خانواده فعالیت میکنند.